Tänään oli pizza päivä

Voisin sanoa, että olen tänään ansainnut herkkua, kävin kolmannen kerran uimassa tälle viikkoa. Mut eih, mun elämässä ei enään ruokaa ansaita. Tai ainakin yritän opetella siitä pois.

Iän päivän kun on itseään palkinnut ruualla. Voi vai kuvitella minkä minkä oppimiskuvion sitä pää käy läpi. Sitä ajattelee loppuviimein mitä tahansa kohdatessaan, tämä oikeuttaa sortua. Tunteet, ne tunteet, mikä tunne vain, niin johan on taas ansaittu syyä.

Mun täytyy syödä elääkseni. Ruoka on kehoni polttoainetta. Mä saan itse päättää miten hyvää polttoainetta koneistossani käytän. Ruoka ei ole palkinto, ruoka ei ole lohtu, ruoka ei saisi olla tunteiden tyydyttäjä. Ruokaa ei ansaita. Vaan mun kroppani ansaitsee ruokaa. Hyvää, puhdasta, ravitsevaa ruokaa. Ja kaikki on mun valinnoista kiinni.

No mutta. Ei sen polttoaineen tarvitse pahaa olla. Ja ravitsevasta ruoasta saa loihdittua todellisia herkkuja. Olen alkanut tekemään pizzan munapohjalla ja runsailla kasviksilla. Se on nyt ruoka muiden joukossa. Ei erikoisherkku. Vaan kroppani ansaitsemaa polttoainetta.

pizzapala

Munapohja pizzalle:

5 munaa
ripaus suolaa
oreganoa

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja ota pelti ja siihen leivinpaperi. Voitele paperi kevyesti öljyllä

Erottelu keltuaiset valkuaisista, säästä molemmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (niin että kupin kärsii kääntää ympäri)

Lisää ripaus suolaa ja halutessasi oreganoa.

sekoitus vaihe

Sekoita vaahdotettu valkuaismassa ja keltuaiset varovaisesti keskenään nuolijalla.

Levitä massa pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

munapohja, raaka

Esipaiston jälkeen täytä haluamillasi täytteillä ja paista vielä 15 min.

Meillä tänään käytössä oli ketsuppi, sipuli, valkosipuli, ananas, punainen paprika, sienikuutioita, homejuustoa ja oltermannia. Nam!

Eihän näitä voi pistää vehnäpohjaisen kanssa rinnakkain. mutta pirun hyvää. Olen kokeillut myös kukkakaalipohjaista pohjaa, eikä sekään ollut hullumpi. Ehkä siitä joskus lisää.

Terkuin Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *