Taas on pärjättävä omillaan

Tie ravintovalmentajan kanssa alkaa tulla päätökseen. Kiloja putosi tämän matkan aikana vähän vajaa kuusi ja viikkoja vierähti useampi. Mitä jäi käteen?

Alkuun kirjoittelin ravintovalmentajalle hyvinkin antaumuksella tuntemuksiani ja syömiset hyvinkin jämptisti ylös. Johonkin motivaatio katosi ja hyvä kun jollainlailla sain jokaisen päivän muisteltua kirjalliseen muotoon. Eilen käytiin loppupalaveri videokeskustelun avulla. Minun vikani on enemmän se henkinen kantti.

Aina kun lihava ihminen sanoo ja väittää tietävänsä ongelmansa ja tietävänsä kaiken laihduttamisesta, niin sanotaan ettei sellainen ihminen tiedä todellisuudessa paljoakaan. Minä ikuisena jojona, luulin kuuluvani tähän kastiin, enkä ole kehdannut ääneen missään sanoakkaan että tiedän kaiken laihduttamisesta, tai ees sitä omaa ongelmaa. Minun ongelma ei ole tiedon puutteessa, tai huonoissa tietoisissa valinnoissa. Minun ongelmani on spontaanin elämän muutokset ja hirmu hyvät tekosyyt. Siis minun ongelmani on henkinen kantti. Se ei tarkota sitä että olisin heikko, tai huono, tai huonon itsekurin omaava, mun päässä vaan on sellasia koukeroita mitä pitäs opiskella ja tunnustella, ettei se aiheittaisi minulle kierrettä toisen perään. Joka näkyy painon jojoiluna.

Nyt minä siis tiedän sen. En vielä osaa, mutta tiedän.

mousse

Meinas naurattaa ku ravintovalmentaja mulle eilen meinas, että oli ajatellut ettei voi olla todellista että joku vetää siirappia suoraan purkista 😀 Luulen vielä etten ole ainoa, joka on spontaamien mielitekojen vallassa toisinaan.

Saatiin todennettua minun syömisilläni se mitä viljoilla ja hedelmillä saadaan aikaan. Jo Näiden kahden tuominen ruokavalioon, aiheutti hallitsematonta herkkumaahurjastelua. Tiiämpä jatkossa rajoittaa. Proteiini aamupalalle tuli jäädäkseen, se auttaa minua hallisemaan loppupäivää ja jaksamaankin paremmin.

Hyvä runko ruokavalioon mulla on olemassa. Tunnistan itsestäni olojen aiheuttajia ja osaan pohtia syyllisiä. En pode huonoa omaatuntoa huonoistakaan valinnoista ja osaan nauttia hyvästä ruuasta. Runsasta kasvistenkäyttöä kehuttiin, josta olen jopa ylpeä. Ennen kaikkea mikä on tärkeää, olin rehellinen kaikesta mitä suuhun tungin, olihan tämä minua varten ja ketä ois hyödyttänyt huijata.

Mitäs sitten nyt?

Asetin itselleni tuossa joku aika sitten aika kovan tavoitteen. -10kiloa (alle 110kg painoon) lomaan mennessä. Lomalle lähdetään joulukuun lopulla ja tällä hetkellä painoa on 117,6kg. Mahdollista, mutta haastavaa tulee olemaan, väliin mahtuu kuitenkin joulukin ja oon aivan mahdoton torttujen ja suklaan ystävä. Toivon että tää tavoite saa mut selviytymään joulun yli kohtuudella. Kuitenkin aina joulu ja kesäloma ovat olleet mun oravanpyörän vauhdintuojia.

Terkuin Kaisa

ps. Työkaveri vinkkas aivan mahtavan reseptin, en tiedä mistä alunperin on lähtösin ja itse kokkasin työkaverin puheitten perusteella ja muistelin seuraavaa:
1 avokado
1dl mustaherukoita
2 kuivattua taatelia
1rkl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
surrruruururururr ja ääntä kohti. WOW! Mikä herkku! Kuvaa en saanut koska ehdin nielaista tän ennen kun ymmärsin että kuvankin olisin voinut ottaa 🙂                                                (artikkeli sisälltää kuvan syödystä tuotoksesta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *