Saakelin sokeri!

Olin ostanut joulukalenterin tilalle kaksi rasiaa suklaata. Geishan ja valko-maitosuklaa combon. Niitä on tullut napsittua, mutta eilen illalla ne sit ukko kullan kans napsittiin loppuun. Sokeri överithän siitä synty. Täysin hallitsemattomasti syötiin kaikki mitä jäljellä oli, ehkä noin 200grammaa nenää kohti. Tää ei oo viel postauksen arvoinen asia, syötiin suklaana nam nam ja syyään toistekkin. Vaan tän päivän kummitukset on tärkeämpi aihe.

DSC_1020

Edellisen päivän runsaat hiilarimäärät kummittelee mulle aina seuraavina päivinä, etenkin seuraavana. Söin mitä hyvänsä, huutaa kroppa lisää sokeria tai ihan mitä vain. Aamulla söin fiksusti munakkaan aamupalaksi. Töissä kasvissosekeiton kahden hapankorpun kera. Sitten alkoi älytön himo kaikkea mahdollista kohtaan. Kerkesin miehellenikin jo viestitellä monesta monesta vaihtoehdosta mitä tekisi mieli perjantain ruuaksi, jotakin herkkua oli saatava. Pizzaa runsailla kasvis täytteillä oli viimesin ehdotus. Kerroin miettiväni ja tulevani kaupan kautta kotiin.

Sokerin vieroitusoireet seuraavana päivänä ovat älyttömät. Ne saa mut rähiseen. Ja rähisen silkasta turhuudesta. Ajelin kauppaa kohti ja soittelin miehelleni että mitä kotoa puuttuu. Puhelun loppuvaiheilla en jotain kuullut mitä hän sanoin ja ihan älyttömän rähinä hepulin sain. SIKSI ETTEN MINÄ KUULLUT. Syytän sokeria. Siis ihan tosissani.

DSC_1007

Tiedostin nämä sokerin aiheuttamat oikut ja kaupassa osasin toimia viisaasti. Epäterveellisin kotiin tullut herkku oli tuore ananas, sokeriahan siinäkin paljon on, mutta sallittakoon. Pizza ainesten sijasta mukaani lähti runsas määrä normaaleja päivittäisiä ruoka-aineksia. Mutta myös kikherneitä ja papuja. Mieleeni kaupassa nousi himo lohesta ja sitähän ostin. Syntyi herkku ateria lohta, juuresmuusia ja pannulla paahdettuja kikherneitä.

DSC_1011

Kikherneet oli mulle uusi tuttavuus. Mutta ihastuin kovin. Nopee ja helppo lisuke tai vaikka ihan vain naposteluun. Koitan tutustuttaa itseäni itselleni tuntemattomiin raaka-aineisiin ja näin laajentaa entisestään monipuolista ruokavaliooni. Tahtoisin oppia ettei joka aterialla tarvitse olla lihaa, ei ees joka päivä. Joskus tahtoisin kokeilla koko viikon ilman lihaa. Siksi kokeiluuni lähti kasvissyöjille tutut kikherneet. Mulle saakin armaat ja rakkaat kasvissyöjä lukijani laittaa hyväksi havaittuja lempireseptejä, että pääsisin kokeilemaan mitä herkkuja saisin loihdittua.

Oon ylpee miten hyvin itseni kokosinkaan tämän sokerin aiheuttaman epätasaisuuden jäljiltä. Tää on sellanen asia missä huomaan kehittyneeni, kuuntelen ja tunnustelen omaa kehoani ja tiedostan mistä tuntemukset kumpuaa. Ateria kokonaisuus oli terveellinen, maukas ja todellista perjantai herkkua. Millä sä tänään herkuttelet?

Terkuin Kaisa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *