Ravintovalmentajan messissä

Nyt on nostettu kissa pöydälle ja alettu loukuttamaan hiiriä. Oon tarttunut suoraan ongelmaan ja sen aiheuttajiin, ravintovalmentajan kannustamana.

Törmäsin joku aika sitten kaverin linkkaamana erääseen blogiin, missä eräs ravintovalmentaja opiskelija haki itselleen kohteita päättötyötään varten. Minähän hänelle sitten naputtelin itsestäni ja tässä ollaan 3 viikkoa kirjoteltu ylös mitä sinne suuhun nyt sitten uppoaa.

Jo tuo, että kirjotat näitä valintojasi jollekkin luettavaksi, saa aikaan sellaisen hokkus pokkuksen että ne valinnat on kohtuullisen järkeviä. Tiiät että sinulta tullaan odottamaan tasaista ruokailutahtia, välipaloineen. Ja kas, sitä syödään niin fiksusti sitten.

auringonkukka osanen

Jo ensimmäisen viikon perusteella sain pientä palautetta ja ehdotuksia eteenpäin. Kuitua ja proteiiniä lisää. Minäkin kohtuullisesti proteiiniä olen aina syönyt, mutta tuhdeilla pääaterioilla haettiin annoskokojen pienemistä ja repsujen välttelyä. Huomattiinkin nyt 3 viikon kirjottelun jälkeen, että proteiini aamupalassa vähensi himoja ja mussutusta illalla, TSEK, nyt se tulee löytymään sieltä jatkossakin, siis proteiini myös aamupalalla.

Kuituja aikaisemmin koin saavani tarpeeksi kasviksista ja satunnaisista aamupuuroista ja siemenistä mitä söin. Tämä ei kuitenkaan ollut riittävää, niin napattiin mun ruokavalioon takas ruisleipä, siis ehta ruisleipä. Voi luoja se on hyvää. Mutta vaara piileekin siinä, että turvaudun kunnon aterian sijasta vaan leipävalipaloihin ja se taas ei ole tarkoituksen mukaista. Katotaan nyt mihin tää johtaa.

Milla johtaa ja ohjaa mun valintoja vielä hurjan monta viikkoa. Ja toivon että pienillä korjauksilla saadaan tää paketti hallintaan. Surullista miettiä, että nyt kun opin hallitsemaan tätä pakettia näin, siis se toimii sen aikaa kun jokin muuttuu ja en osa yhtään ennustaa miten osaan siihen reagoida itsenäisesti. Täytyykö koko elämä opetella miten pidetään Kaisan psyyke ja elämä sellaisessa tasapainossa, että myös syömiset pysyy hallinnassa.

Mutta ei nyt mietitä negatiivisesti ja kuvitella romauttavansa kaikkea opittua ensimmäiseen kriisiin tai lomamatkaan. Pidetään elämän haasteet mielessä ja nautitaan niistä!

Auringonkukkaista syksyä toivoo Kaisa

ps. Tiesittehän että ravintovalmentaja ja ravitsemusterapeutti on eri asioita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *