Puhelu naistenpolilta

En arvannutkaan miten paljon blogini nimi tulee viittaamaan tähänkin aiheeseen. Lapsettomuuteen. Kuvittelin että kirjoittaisin teille kauniina olemisen hankaluudesta ja vaateista mitä naisen hoikkuutta kohtaan on ja siinä samalla vähän entrata itteeni. Vähän pilke silmäkulmassa huumorimielellä. Paremman vaimon minusta tekisi tosissaankin se, että kykenisin saamaan perheenlisäystä, joka meidän molempien toive on.

Vuosi sitten ollaan menty naistenpolille tutkimuksiin. Yks hormoni pielessä, ei muuta vikaa. Hoidoksi puoli vuotta laihdutusta. Tavoitteisiin ei ylletty ja jatkettiin jälleen puolella vuodella. Nyt oli soittoaika tuon tämän vuoden päätteeksi.

Voi luoja et ahisti. Pelotti. Inhotti. Ällötti. En ollut päässyt tavoitteisiin vieläkään. Millä minä itseäni puolustaisin? Tällä hetkellä paketti ei oo ees hanskassa ja takapakkia otettu. Vaikka vuoden muutokset puhuu puolestaan, kunto on kasvanut, senttejä hävinnyt roimasti, ryhti parantunut, lihasvoimaa ja kestävyyttä tullut hurjasti lisää ja ruokavalio on muuttunut paljon parempaan suuntaan, kiinnostaa terveydenhuoltoa vain paino ja heidän asettamat BMI rajat.

Lääkäri on onneksi mukava vieläkin. Ja kannusti hyvien tuloksien johdosta. Meinasi perään vaan, ettei kannata lähetettä eteenpäin laittaa, koska laihdutus komento sieltä vaan tulisi pumerangin lailla takas. Sovittiin että soittelen heille päin kun olen saavuttanut heidän haluamansa painon. Sopi mulle. Ahistavat aikatavoitteet jätettiin veks. Vielä seurantalabroja joista olisi yhteydessä kun tulevat.

Eilen lääkäri soitti jälleen. Koholla ollut kortisoli oli pudonnut viitearvoihin. Tämän hormoninen kohoamiseen on muutama mahdollinen syy, lisämunuaiskuoren tai pikkuaivojen ongelmat ja nämä suljettiin jo aikaisemmin pois.

Myös munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä (PCOS)  on minulta löydetty viitteitä jo 15 vuotiaana, jossa hormien epätasapaino saa tätä hormonia erittymään liikaa. PCOS oireita ei minulta ole kuitenkaan enään aikuisena löytynyt niin paljoa, että tätä oltaisiin osattu epäillä syyksi.

Summa summarum, PCOS hoitona on laihdutus ja verikoetulokset osoittaa että mun vuoden tekemiset ovat toimineet! Ollaan kuljettu oikeeseen suuntaan. Terveellisten elämäntapojen myötä hormonitoiminta tasapainottuu. Mä pystyn ja oon tehnyt sen!  Kuka tietää vaikka ylläristi raskautuisinkin. En halua kuvitella liikoja, mutta onhan tämä iso juttu. Faktaa paperilla. Enkä halua heittää saavutettuja tuloksia menemään. Joten on aika laittaa tähän alamäkeen stoppi. Kauniita ja kannustavia lohdun sanoja Sakelta.

saken kannustusTerkuin Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *