Parempi vaimo syö homejuustoja

Vuosi alkoi kepeästi ja tuntuu hirmu hyvälle palata tavalliseen arkeen. Olen meinannutkin jo mökkihöperöityä.

Tänään ukkokulta tuli töistä pääkipuisena, otti nappia nassuun ja paineli päikkäreille. No, mitä teki vaimo? Pizzaa tietenkin. Rasvasia namiherkkuja kaksin kappalein. On onni olla Kaisan puoliso. Kaksi viimeistä punnitusta on rastina seinällä suuntaa antavien nuolien sijaan. Toivon että arki koittaa syömisiinkin pian. Mutta aiheeseen:

DSC_0219
Avokado-mandariini-sinihomejuusto-kinkku-herkku

Pizzoihin oli tarkoitus hävittää kaikki joululta jääneet homejuustot ja voi nami mitä herkkua synty. Tiiättekö, että aikoinaan en oo voinut sietää homejuustoa mitenkään päin. En siis ollenkaan. Jos pizzassa oli murunenkin auraa, niin koko pizza jäi syömättä ku pelkäsin koko ajan löytäväni toisenkin murusen. Ja se haju, seisovassapöydässä ei mieheni saanut ottaa homejuustoisia juttuja lautaselleen se haisi mielestäni puklulle ja ei puhettakaan että jääkaapissamme olisi säilytetty homejuustoa. Oli se sitten kuinka moninkertaisessa paketissa ja ilmatiiviisti suljetussa rasiassa niin ei, mä en voinut siitä jääkaapista enään syödä mitään, tosin joskus myös paprikalla oli sama vaikutus.

DSC_0236
oliivi-tomaatti-mandariini-valkohomejuusto-kinkku-herkku

Kaikkea se rakkaus teettää. Minua ei ole ikinä millään lailla tähän pakotettu, paitsi isosiskon voimin, joka toi piruuttaan miehelleni vieraillessaan homejuustoa tuliaisiksi. Oisko vuottakaan aikaa kun ehdotin ite aurajuuston ostamista ja en muista minkä päälle sitä ripoteltiin, se olikin ihan ok. Nykyään suuri herkku.

Nää pizzat muistutti mua minunkin joustomahdollisuuksista. Muistutti, että parisuhde vaatii huolenpitoa ja kompromisseja. Asetu toisen asemaan ja mieti mikä tuntuisi hyvältä. Mitä toinen ehkä arvostaisi. Hylkäämällä oman inhoni, löysin siitä itsellenikin nautinnon.

Meillä saa syödä homejuustoa 🙂

Terkuin Kaisa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *