Nyt on motivaatio huipussaan

Kävin aamu uinnilla. Siis minä. Minä joka nukkuu ilman herätyskelloa 11 tuntia kevyesti. Minä joka ei saa motivaatiota heräämiseen edes kiireettömistä aamutoimista. Minä joka skippaan aamuisin asioita, että voi nukkua nekin kaksi minuuttia. Minä joka viimeisin motivoitumaan aamuisin harrastamaan liikuntaa.

Kävin siis uimassa ennen töihin menoa. Marssin hallille sisään juuri sen auettua 6.15. Minä ja mummot, sekä muutamat muut. Äänekäs kailotus kuului pesuhuoneen puolelta, tuntupa kotoisalta, sovin hyvin sekaan.

Ei vain se, että kävin uimassa aamulla. Vaan viime viikolla tuli uintikertoja 4. Neljään otteeseen raahauduin hallille ja uin reilun kilsan, sunnuntaina sen 1,5km. Vielä se on hiukan raahautumista. Vaikka väliin jo hinkuaakin hallille, ei ne oo vielä itsestään selviä päätöksiä sinne mennä noin tiuhaan.

Joka kerran hallilla yksin rataa uidessa sitä miettii et jos taas fuskais ja jättäis jonkun kierroksen uimatta. Aina vaan saan itselleni vakuuteltua että en huijaa sellasella toiminnalla kuin itteeni. Tosin tänään juttelin tän mun päänsisäisen äänen kanssa, että tänään oli oikeutettua jättää uinti kilometriin, että ehtisin töihin. Myös jalat oli eilisen 1,5km uimiselta niin velliä, ettei varmaan aja asiaansa vääntää väkisin enemmän ja enemmän, hommastahan lähtee maku. Kehittelinkin itselleni uuden säännön: jos käy peräkkäisinä päivinä uimassa, riittää tälle toiselle päivälle 1km uinti.

Ei tämä innostuminen ja alun toteuttaminen vaikeaa oo. Olen aina nopea innostumaan ja jaksankin totetuttaa suunnitelmiani kohtullisen pitkäänkin. Mutta sitten kun tulee yks paussi, tai ongelma. Silloin motivaatio punnitaan. Mistä sinä löydät voimasi jatkaa silloin? vinkit jakoon!

Yksi lisämotivaattori tuli hommattua pitkän harkinnan jälkeen. Ostin tuollaisen aktiivisuus/fitnessmittarin. Olin merkkien välillä arponut minkä otan ja päädyin FitBit merkkiseen, jenkki rannekkeeseen. Muutama ominaisuus ylitse muiden. Jatkuva sykkeen mittaus ranteesta ja GPS. Pelkäsin pitkään miten turhake tämä on, jahkasin tosi pitkään asian kanssa kunnes löysin tämän käytettynä ja mietin että 100e voisi sijoittaa paljon huonomminkin. Voisin palata tähän rannekkeeseen tarkemmin uudemman kerran. Aika hauska lelu.

fitbit

Toinen aika suuri motivaattori jatkaa ja jaksaa. On tää olo. Tunnen itseni jaksavaksi. Tunnen itseni jänteväksi. Kuvittelen että ryhtini on parantunut ja leuan alle syntynyt tilaa hengittää, enää ei oo pää hartioitten jatkona, siinä on kaula välissä. Sen huomaa ja tuntee ja se tuntuu kivalta.

Kun hukkaa pari tuntia uimahalliin matkoineen, tuntuu se aika tublaantuneen. Kotiin tullessa ei enään lösähdä ekana sohvalle, sitä jaksaa muutakin, tästä kai tämä ajan lisääntymisen tunne. Mehän voidaan tehtailla liikkumalla vuorokauteen lisää tunteja, huisia!

Terkuin Kaisa

ps. Tälläkin aamu-uinnilla oli kyllä hintansa. Jäi töihin salaatti tekemättä. Ei auttanu kun käydä ostaan kaupasta itsepalvelutiskin salaatti ja lisäksi raejuustoa. Aivanko tuolla raittiissa nätissä ilmassa pieni reippailu haittaisi 🙂

Lounas salaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *