Otamma itseämme niskasta kiinni

Minulla on nyt menossa tämä kuuluisa: ”otan itseä niskasta kiinni” ja ”ruotuun palaaminen maanantaina” menossa. Saatiin jo sovittua kaverin kanssa uimahallistreffit että alettaisiin vakkaristi käymään yhdessä. Toinen toisiamme kannustaen ja innostaen. (lue, kun on sovittu niin ei kehtaa peruakkaan -pakotin).

No mutta, huomenna piti ensimmäistä kertaa yhdessä suunnata hallille ja mitä minun piti tehäkkään, no perua koko homma. Ja arvatkaas kuinka minua harmittaa. Ei ehkä niinkään se etten pääse uimaan, vaan se että kuinka minua kuvitellaan nyt vätykseksi. Kuinka ollakkaan ettei läski jaksakkaan lähtee liikkumaan. Tekosyitten mestari.

En usko että ystäväni, viisaana naisena tätä pitää minun motivaation puutteena. Perumiseen olikin ihan oikea syy. Mutta siitä huolimatta tuntuu se minulle itselleni selittelyltä. Miksi minun täytyy itselleni vakuutella että tälläisessä tilanteessa on ihan okei perua? Minun on oikeasti parempi levätä ja liikkua kevyesti kivun sallimissa rajoissa.

Mulla jumahti siis alaselkä. Niin pahassa krampissa, kun nilkka vähän nitkahti lumessa, tuntu et justiinsa viiltää puukko rankaa ja jalat pettää hetkellä millä hyvänsä. Lekuriin, viikko saikkua ja nappia naamaan et sais selän rennoksi ja palautumaan. Paikalleenhan ei saa jäädä, mutta en usko myöskään uinnin olevan nyt just se eka juttu millä lähen tätä kuntouttaan, kun en saa kotosalla edes pöntön kantta nostettua ylös, saati nukuttua tai hoidettua mitään normaaleja arkirutiineja. Ensi viikolla on selkäni varmastikkin siinä kunnossa että kulkeudun hallille uiskentelemaan.

Tarkoitukseni oisikin nyt liikuntapiirakan mukaan kasvattaa liikuntamäärät terveysliikkujan tasolle vähintään. Se ois kaikille ihan hyvä määrä vähintään pyrkiä, pysyäkseen kunnossa. Piirakan tavoitteet saavuttaa myös ilman kuntosalia ja vaihtoehtoja tehä ja toteuttaa on monia. Ota sinäkin tästä mallia mikäli, et vielä liiku riittävästi. Kuva lainattu UKK-instituutin sivuilta.

Liikunta ei ole kovin tärkeä laihtumisen työkaluna. Vaan yleisen hyvinvoinnin, jaksamisen ja terveyden työkaluna se on lyömätön.

piirakka2

Terkuin Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *