Luonto ei tarkoittanut meitä täydellisiksi

Minä vaalin kauneutta ympärilläni. Tykkään tehä käsilläni paljon. Olen kovin kriittinen oman kätteni jälkeä kohtaan. Loin jälleen jotain kaunista, mutta se ei ole täydellinen.

pallo 1

Tein tämän jouluisen pallokoristeen minulle ilmaisista luonnonmateriaaleista. Toki styrox- pallon pohjaksi ostin ja nauhaakaan en ulkoa kasvamasta löytänyt. Itse materiaali, tämä näyttävin, kauniin ruskean eri sävyissä näyttäytyvä pallo on kasattu liljojen siemenkodista. Tekovaiheessa siemeniä oli joka paikka täynnä ja palloon jäi vieno marakassien kahina, siementen edelleen ollessa vangittuina kodissaan.

Tekovaiheen loppupuolella tuli minulle oivallus. Ei luonto ole tarkoittanu meitä täydellisiksi. Ei samaan tiukkaan muottiin kaikkia.

pallo3 toispuoleinen

Materiaalia minulla kului hurjasti, monelta vuodelta kaikki kodat. Ikä oli osan haalistanut, joka teki väristä taas uudella tavalla kauniin. Pihalla pitkään olleet kodat olivat kaikista kauneimmin auki. Nuorimmat ja tuoreimmat, tämän vuoden yksilöt olivat tummanpuhuvia ja supussa suuri osa. Alkuun en ymmärtänyt miten erillaisia olivat luonnosta haalimani materiaalit ja askartelin rakkaudella ehkä kauneinta joulukoristetta mikä minulla on. Ihailin ja pakersin.

Pallosta puolet on vaaleaa, kauniisti auki olevaa osuutta. Kun nämä vanhat kodat loppuivat tuli minulle harmistus kun ymmärsin että toiset kodat on tyypiltään toisenlaisia. Jatkoin siitä huolimatta, mutta harmistellen ettei työ ole täydellinen.

Jatkoin työtä silloin tällöin. Tahdoin että työ valmistuu jouluksi. Viimeisen adventin aikana otin työkseni tehdä luomukseni loppuun. Loppupuolella huomasin, etten ollut varma riittäisikö minulla materaali. Eihän se riittänyt ja käytin kaikki kodat, viimeistä pientä ja rumaakin myöten. Ja ne ei riittäneet. Työ jäi kesken tai ehkä pikemminkin vajaaksi.

pallo 2 vajaa

Päätin että työ oli vajaavaisuudestaan huolimatta valmis.Ymmärsin että työni on juuri nyt täydellisimmillään kun se on epätäydellinen.

Ehkä oli tarkoitus ettei materiaali riittänyt, ymmärrän että riitän maailmalle myös vajaavaisena. Sattuma sai minut ymmärtämään ettei kukaan ole täydellinen ja eikä täydellisyyteen tarvitse pyrkiä. Olet täydellisimmilläsi juuri tuollaisena kun olet hippasen epätäydellinen. Ja todella kaunis, siitä pienestä virheestä huolimatta!

Ihanaa Joulua kaikille!

Rakkaudella Kaisa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *