Kun tekis mieli luovuttaa

Lähes koko ikäni olen ollut luontainen hippi, en ole juuri välittänyt meikkaamisesta tai kaikenmaailman mömmöjen käytöstä kehooni, minä ja kehoni toimi ja voi päällisin puolin hyvin. En tiedä miten ihmiset kestävät jatkuvaa ja kovaa kemikaalikuormaa. Mä en ainakaan nähtävästi kestä.

Eilen oltiin työporukalla liikenteessä. Päivän ajan istuin hyvin ilmastoidussa koulutussalissa ja illalla kun pääsin kampin kauppakeskukseen pyörimään. Silmäni räjähtivät käsiin. Punotus, kirvely ja vuotaminen ei ottanu loppuakseen. Näytin siltä että suurikin suru olisi minut jyrännyt. Onneksi meikkiä minulla ei paljon ollut, niin vältyin banda-efektiltä. Oli todella kiusallista. Silmiä kirveli niin että ne painuivat väkisin kiinni ja kyyneleen valuivat pitkin poskia.

kemikaalit
Vähässä ajassa olen koukuttunut suureen kemikaalimäärään, ilman toista ei pärjää toisella. Ja tässä on vain osa minunkin kemikaaleista. HUH!

Tupakoinnin lopettamisen jälkeen minulle on tullut mitä kummallisempia ongelmia. Liekkö sattumaa, vai monet muutkin muutokset mukana luomassa tätä tilannetta. Fyysinen työ vaihtui kevyisiin toimistohommiin, jokapäiväinen ajomatka lisääntyi 100 kilometriin. Vähemmästäkin silmät kuivuu, liikkumattomuus paleluttaa ja kunto heikkenee. Mutta mikään ei selitä minulle ilmaantuneita ”allergioita”.

En ole koskaan ollut yliherkkä millekkään. Ei ruualle tai kemikaalille, tuoksuista puhumattakaan. Ensinnäkin kaveri kysyi joku vuos sitten, että voihan laittaa tuoksukynttilän palamaan, totesin että totta kai. Ja kohta henkee ahisti niin että oli ulos lähdettävä. Ei siis ainakaan se kynttilä ollut ok. Pian alkoi oman koira naaman lähellä tuomaan kutiamisen merkkejä. Muutama viikko sitten huomasin että vieras koira aiheutti läheisyydellään punaista ja näppyläistä ärsytys ihottumaa. Minun paljon pitämäni lempi korvikset sai korvalehden auki, emmä ennen nikkeliinkään reagoinut näin. Korvantaaksekkin on ilmestynyt minulle tuntematon ihottuma. Uskon että kemikaalikuorman aikaansaannosta.

Hajusteet on kumma juttu. Lähinnä voimakkaat pyykinpesuaineet on kammottavia. Eräs päivä työhuoneessani istui siisti hyvin vaatteensa pessyt ihminen pari minuuttia. Minun täytyi muuttaa aulatilaan tekemään töitä, koska huoneessa henkeä ahdisti, vielä viisi minuuttia henkilön lähdettyä. Meillä on jo kauan käytetty pesukoneessa hajusteettomia pesuaineita ja etikkaa. Itse rakastan hajuvesiä ja käytän niitä lähes päivittäin, itse käytettynä ne eivät tuota ongelmia.

silmät
Silmieni turvotus on vieläkin valtava. Tipoilla sentään jatkuvan kirvelyn sai kuriin. Punaisuuskin vain murto-osa olleesta. Milloin lie uskaltaa kokeilla meikata?

Eilen kuitenkin sain huomata, että hyvätkin tuoksut liian voimakkaina ottivat silmiin tuntuvasti. En tiedä mitä eilisen ärsyyntymisen takana oli. Minun kemikaalimäärä on lisääntynyt hurjasti viime kuukausina. Hiusten lähdettyä on tullut silmämeikkiä sudittua nassuun lähes päivittäin. Mistä minun kannattaisi etsiä syyllistä? Miten jatkaa itsensä ehostamista niin ettei se tuota minulle terveysriskiä? Tarvimmeko näin hirveää määrää kemikaaleja?

Pystyisinko elään ilman kemikaaleja? Voiko kemikaaliton nainen olla kaunis ja naisellinen? Huoliteltu ja näyttävä? Jokainen aamu alkaa sillä että hiukseni tarvitsevat muotoilutuotteen, muotoilutuotteiden käyttö shamppoon, shampoon käyttö hoitoaineen. Vaisut silmäni tarvitsevat erottuakseen ainakin ripsivärin, hippasen luomiväriä luomivakoon, meikin käyttö taas puolestaan vaatii meikinpuhdistusaineen, puhdistusaineen käyttö taas jonkun kosteusvoiteen. Ja kierre jatkuu loputtomiin.

Olisitte tunteneet mun silmäni eilen illalla. Pesin meikin pois jo alkuillasta ja julmettu kirvely jatkui ja jatkui. Jatkuva vuoto teki näön jatkuvasti sumeeksi. Otin allergialääkkeen ja kosteuttavat silmätipat laitoin useampaan kertaan. Edes silmien sulkemisen ei tuonut helpotusta, kuin hiekkapaperilla olis joku raastanu, silmät niin turvonneet että hyvä ku ne sai kiinni. Nyt kun mietin niin todella tekisi mieli luovuttaa. Osaisiko joku auttaa?

Nyt on Kaisa surkeana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *