Kukkoviillokkia

Minä kun olen puhunut kuinka minun pitäisi vaalia naisellisuuttani, kun olen aika karski ja miehekäskin. Mutta on juttuja, mistä todella karskiudessani pidän. Tekee minusta myös hyvän vaimon.

En tiedä olenko blogin puolella maininnut meillä olevan kanala.

Viime keväänä haudottiin hautomakoneella meidän omista munista tipuja. Ansa Asta ja Aino. Kun hellyyttävä tipulauma kasvoi sottaiseksi nuorisojoukoksi kävi ilmi että joukossa oli kaksi kukkoa ja yksi kana. Ilpon pojista kaksi päätyi paisteiksi pakkaseen. Joukon ainoa kana potpottaa laumassa edelleen.

Omista munista haudottuja

Tiput 3vk 2

Kotona kasvaneet

Itse teurastettu

paisti

Mahdollisimman tarkkaan hyötykäytetty

pöllö

Herkullista ruokaa valmistettu

IMG_1193IMG_1194IMG_1197

Hyvällä mielellä syöty.

IMG_1199IMG_1204

Meijän kanat eivät syö luomua. Ei siis voi puhua luomulihasta. Muuten syövät todella monipuolisesti. Kutsun meijän munia ja meijän paisteja hyvän mielen muniksi ja paistiksi.

Tiiän miten paljon vaatii yhden kukkopaistin ruuaksi saattaminen. Tiiän mitä vaatii eläimen lopettaminen ja pystyn sen itsenäisesti tekemään arvokkaasti ja kunnioittaen. Tiiän miten valmistaa siitä herkullista ruokaa. Tiiän että minä ja mieheni, voimme siitä hyvällä omallatunnolla nauttia.

Tähän hommaan en kaipaa piiruakaan lisää naisellisuutta, vois jäädä paisti paistamatta.

Oletko sinä koskaan kaupan lihahyllyllä miettinyt, miten se possu on elänyt? Kuka sitä nautaa hoiti? Ja osasisko teurastaja hommansa vai ei? Mietippä ens kerralla ja laita vasta sitten paketti ostoskoriin.

En kehoita kaikkia kasvissyöjiksi. Enkä myöskään mässäämään mielin määrin lihaa, mitä suomalainen usein harrastaa. Kultainen keskitie. Tietoisesti valittuja lihoja pöytään. Tietoisuus minutkin valitsemaan evääni tarkemmin.

Terkuin Kaisa

ps. Luulin että koulujen kanaviillokissa on ollu jokin sidosaine mikä on tehnyt siitä lähes vihreää. Väri kuitenkin tulee kanan keitinliemestä mihin viillokki tehdään, curry väriä vielä korostaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *