Kauan kammoksuttu lääkärikäynti takanapäin

Lääkäri kättelee kättelykielto kyltin vieressä. Myöhemmin mietin, että ihan hyvä vain, kun sama mies ronklaa sun alapäätä hetken kuluttua, pitäähän sitä sen verta lähelle ensin uskaltautua. Kävin siis gynekologin vastaanotolla.

hedelmällisyys

Kävimme mieheni kanssa ensimmäisellä kunnollisella vastaanotolla aiheena lapsi toiveet. Porvoon sairaala, naistentautien polikklinikka. Lähetteellä mentiin, eka aika. Ollaan oltu kaksi vuotta ilman ehkäisyä, ajatuksella et lapsi saa tulla. Ei oo tullu ja nyt sit mietyttää ja harmistuttaa vähäsen.

Ihan hirmusella jännityksellä on tätä aikaa ootettu. Ei pelkästään siksi, että pelkäisin että jäädään ilman biologista lasta, vaan siksi kun mietin miten rajusti ne tätä minun ylpainoa suitsivat. Se on aina eka ja vika mistä on minulle teiniajoista asti toitotettu, kellään ei vaan ole ollut oikeeta otetta kertoa asiaa ja voitte kuvitella miten kapinoiva teini tähän suhtautuu. Eikä varmasti mene enään aikuisenakaan kun pakon edessä lääkäriin, kun kaikki näkee vain ylipainon.

Noh, minun onnekseni, tämä lääkärisetä ei ollut ensimmäistä kertaa ylipainoiselle raskautta toivovalle juttelemassa. Oli oikeinkin miellyttävä. Toki kehoitti myös laihduttamaan, mutta oli tyytyväinen että painoa ollaan jo pudotettu ja vieläkin on asia mielen päällä. Muutoinkin oman hyvinvoinnin ja terveyden vuoksi, hän vaivihkaa selvensi.

Kaikki on hyvin. Ei mitään sellasta akuuttia löydöstä, minkä takia pitäisi huolestua. Oikean puolen munasarja vähän yritti piilotella, mutta vasen näytti hyvältä. Kohtu paikallaan ilman poikkeamia. Nuorena olleita PCO löydöksiä ei näkynyt. Labroissa jo aikasemmin todettu kaiken olevan hyvin.

Miten tästä nyt eteenpäin? Ilmeisesti kierron mukaan tehtäviä labrakokeita ja ultria. Selvitellään, että muodostuuko mulle normaalisti munarakkuloita kaunis rivistö ja ovuloinko ollenkaan. Sokeri arvoja seuraillaan, kun kuten me kaikki lihavat tiedämme, insuliinin ja stressihormonien vaikutuksen kroppaan. Eihän se kroppa toimi. Laihtua olisi myös tarkoitus, ilman kenenkään kehoitustakin, mutta tuntuu et se on nyt helpommin sanottu kuin tehty. Se foolihappo, hihkasee hoitaja vielä olan yli lääkärille. Niih ja siis foolihappoa myös kehiin. Myöhemmässä vaiheessa tutkitaan munasarjojen aukiolo. Kaikki siis pikkuhiljaa ja aikanaan.

Miehenikin sai vihdoin lähetteen sperma-analyysiin. Ensimmäinen terveyskeskuslääkäri oli kyllä käytännöistä ja toimintatavoista niin pihalla kun saattoi olla. Mutta nyt hän tietää mihin soittaa ja mennä ja lähetekkin kunnossa, niin että ottavat vastaan.

Kyllä tämä tästä. Emme siis ole itkua tihrustamassa asian tiimoilta. Tämä ei ole meijän arkea ja ajatuksia täyttävä asia. Tunnustellaan ja tutustellaan mitä tuleman pitää.

Terkuin Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *