Hymyhuulet suukon saavat, hymyhuulet huomataan…

Kun pieni olin, leluja mä pyysin äidiltäin.
En saanut juuri mitään, mutta äiti sanoi näin:
”Kuule tyttöni, sait jotain, joka kerran onnen tuo,
sä suotta muuta toivoit, saithan hymyhuulet nuo”.

En tiedä mistä tuli tää biisi niin elävästi mieleen tästä aiheesta. Liekkö paljon äiskä tätä mulle laulellut, kun olen ollut vauvana jo kova hymyilemään. Tiiä sitä. Pätkä siis Arja Korisevan kappaleesta hymyhuulet. Ja mies tuossa nyt viilaa pilkkua  ja kertoi ettei ole Korisevan alkuperältään tää kipale. No kuitenkin…

Ootko miettiny tätä tärkeää ulkonäöllistä seikkaa? Muistatko huolehtia hymystäsi? Kun kaunis nainen tai komea mies hymyilee kauniisti juuri sinulle, voi siinä pelastua koko päivä. Milloin hymy on kaunis? ja miten pystymme itse vaikuttamaan asiaan?

hymy- hassu

Minä olen aina ollut laiska hampaiden hoitaja. Tänään viimeistä reissua hammaslääkärissä tältä erää sai minut ajattelemaan asiaa taas enemmän. Miten nää asia vellookin mielessä vain hetken kun asiaa on käsitelty. Jos siellä on joku kaltaiseni, niin ajattele asiaa. Miten tärkeää hampaiden hoitaminen onkaan.

Kävin tuossa aikaisemmin suuhygienistillä. Jolle kerroin suoraan, että olen melko laiska hampaiden pesiä, ja lisäksi on taipumuksena hammaskivi ja sen nopea synty. Tämä ruotsinkielinen rouvashenkilö minulle lähes ärähti, ettei noin välipitämätön saa olla hampaitaan kohtaan ja ei sitä ainakaan saa sanoa häpeilemättä ääneen. Tämän rouvan pieni huomautus sai minut taas ajattelemaan hampaitani ja niiden kunnossapitoa. Tämä on minun ainoat ja vain minä voin pitää niistä huolta.

hymy-läheltä

Kauniin hymyn kaksi suurinta asiaa ovat vilpittömyys ja hyväkuntoiset hampaat. Vaikka sinulla olisi kuinka kaunis ja valkoinen hammasrivistö ja opeteltu asiakaspalveluhymy, ei se välttämättä ulotu minun sydämeeni asti. Myös töhnäiset ja värjäytyneet hampaat pahan hajuisen hengityksen kanssa saa mielikuvan kakkosluokan kansalaisesta (mikä se nyt onkaan). Ja sellainen minä en halua olla.

Tokihan nykypäivänä on mahdollisuus kaikenmaailman implantteihin ja kuoriin. Mutta jos on mahdollisuus pärjätä omilla, niin en moisiin halua ryhtyä. Jos kovin värjäytymiä tulisi, niin valkaisua voisin harkita. Tosin minun mainio hammaslääkärini muotoili tänään toista hamsterinhammastani, oli kuulemma rispaantunut, heh. Minunkaan hampaat eivät ole täydelliset, mutta hoidettuina ne eivät toisten silmille hypi.

hymy- irvistys

Hampaiden kunnossapito ei vaadi isoja uhrauksia. Pari minuuttia aamuin illoin, sekä langan vilauttamista silloin tällöin. Ja hampaiden tarkistuttamisen 2-3 vuoden välein hammaslääkärillä, jotta osataan ajoissa puuttua mahdollisiin ongelmiin.

Huolehditaan kehomme kaikista osista osaamillamme keinoilla. Kun hymyilet, niin hymyile sydämestä. Silloin sinun hymyysi takuulla vastataan. Pieni asia, joka voi tehdä sinusta erittäinkin kauniin, miellyttävän ja helposti lähestyttävän ihmisen. Sinun hymysi voi pelastaa jonkun toisen päivän.

Vieläkö joku opettaisi miten hymyillään kauniisti, terkuin Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *