Hoidoksi puoli vuotta laihdutusta

Nyt kun on asiaa päivän verran miettinyt uskaltaa sitä yrittää kirjottaa. Kyllä se lapsettomuus vaan sattuu. Kuitenkin pieni happitauko eiliseen lääkärikäyntiin takana ja nyt on tarmoa laittaa vaan uutta vaihdetta silmään ja taisteluun.

Taistella siis täytyy mun ylipainoa vastaan. Iän päivän mä oon tiennyt että julkisen puolen lapsettomuus hoidoissa on jonkunlainen painoindeksiraja ja kun mun indeksi on niin hurja, niin en olettanut alkunkaan mahtuvani niihin raameihin. Kuitenkin kun tutkimuksiin saatiin lähete, käytiin ensimmäisellä käynnillä, ei ylipainon esteestä puhuttu mitään. Tutkimuksia jatkettiin ja tutkittiin että mistä kiikastaa.

Silloin heräs kipinä, ettei varmaankaan ihan jokainen hoitomuoto kuulukkaan tuon painorajan piiriin. Silmissä siinsi kipinä että voisin pian olla raskaana. Yksi haaveista oli todellä lähellä.

sinivuokko

No mutta, eilen tehtiin sitten viimeisiä tutkimuksia, ja munatorvien aukiolotutkimus. Tässä yhteydessä lääkäri nyt sitten kertoi tämän että mitään hoitoja ei aloiteta kun painoa on liikaa. BMI raja on 35. Minun painollani ja pituudellani siihen on matkaa noin 18 kiloa.

Kylläpä se murskas mut. Istuin sairaalan parkkipaikalla itkien. En kehdannu mennä töihin, enkä halunnut mennä kotiin koska sitten itkusta ei ois tullut loppua. Puoli vuotta tuntui ihan mahdottoman pitkältä ajalta. Harmitti hiivastisti, miksen oo aikasemmin onnistunut pudottamaan painoa, kaikista virityksista ja yrityksistä huolimatta. Harmitti, että ymmärtääkö kukaan miten paljon oon asian eteen tehnyt jo töitä, ja kuinka asian kanssa taistellaan koko ajan, ja kuinka se ylipaino mun arjessa painaa ja siten on joka päivä mielessä. Harmitti, että uskooko kukaan mun vaivannäköa: ”Hei, mä käyn viikossa 3 kertaa uimassa ja 2 kertaa salilla ja syön terveellisesti. Mut toistaiseksi mun paino vaan nousee ku salitreeni kasvattaa lihasta” Kuullostaa niin ikiläskin selittelyltä. Voi mun pää parkaa.

Eiliset fiilikset siinä siis. Asiassa on herätty todellisuuteen. Puoli vuotta on lyhyt aika. Sehän menee ennenkuin on huomannutkaan. 18kg ei ole mahdoton tavoite toteuttaa. Parempaa motivaattoria ei voi kukaan mulle tarjota. Mulla on painonpunotus hyvällä mallilla, pienestä painonnoususta huolimatta.

vuohenputki

Hoitojen onnistumis prosentit on lihavilla ihan eri luokkaa ku normaalipainoisilla. Jos minulla on mahdollisuus vaikuttaa hoitojen onnistumiseen, niin miksen tekisi niin. Oon saanut kunnalliselta puolelta hyvää hoitoa ja eikä ne ilkeyttään näitä rajoja asettele, niille on perustellut syyt olemassa.

Ylipaino heikentää huomattavasti naisen hedelmällisyyttä ja lisää myös keskenmenon riskiä. Se saattaa häiritä munarakkulan kypsymistä ja munasolun irtoamista. Missä ilmeisesti mulla tää homma kiikastaa.

Voihan myös olla etten hoikistuttuani enään hoitoja tarvitsekkaan. Lääkäri kannustavasti käski jatkaa foolihapon popsimista, jos käykin niin että raskaudun, sitten vaan varailemaan varhaisultraa heiltä. Jo 5kg painonpunotus voi tasapainottaa kroppaani niin että se pelaakin ilman apuja.

Asiat voi tuntua epäreilulta. Mutta tähän asiaan pystyn kuitenkin itse vaikuttaan.

lehmät ja sup

Kuvat tekstin seassa muistuttaa minua ja kaikkia muitakin siitä, miten ihanaa ja kaunista aikaa kevät on. Aika kerätä villit herkut talteen, vuohenputken juuri nousseet lehdet on mun supersalaattia ja tässä sitä jo haaveilee joko sitä ens viikolla pääsis ekaa kertaa vesille sup-laudalla <3

Kohti reippaampaa huomista- Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *