Elämän askeleita

Vaikka kovasti väitin, ettei vaakaa saa tuijottaa ja tuloksia mitata ainoastaan sen kautta, niin huomaamatta sen vaa´an sanoma vaikuttaa sinuun enemmän kuin arvaatkaan.

Joulun aika on tuonut elämääni kovin paljon syötävää. Kohtuus niissä muutamissa kotiin valituissa herkuissa on kadonnut tyystin. Paino sahaa 2 kiloa plussalla, ei siis mitään järisyttävää, mutta tuntemuksiin vaikuttaa kovin.

3 plussaa
Kohta pitää leikkaa lisää punaisia nuolia. Ei tällä optimistin luonteella niitä valmiiksi tullut kovin montaa leikattua 🙂

Eikä myöskään joulukuussa kolmeen kertaan laivan buffassa nautiskelu edistä sitä kohtuutta ja fiksuutta. Mietittiin josko ei enää laivan buffetteihin mentäisi? Käytiin siis miehen synttäreitä juhliin Tukholmassa. Kauniissa ilmassa kahdestaan nautiskeltiin ja joulutorin tunnelmaa aistittiin. ”Hattara mantelit” tuoksu todella huumaavilta. Tunnelma enemmänkin markkinamainen sirkustyyliin, kun olen tottunut muissa paikoissa joulun hartauteen ja rauhaan. Rauhaa käytiin hakemassa markkinoiden vieressä olevasta kirkosta, kävimme hetken hiljentymässä. Yhteistä laatuaikaa.

Nyt siis kolmas plussaviikko vaa´alla takana, neljäs kovaa kyytiä tulossa ja tiedän syynkin. Ei siis ole kyse siitä että olisin luovuttanut, suistumassa rotkoon ja palaamassa vanhoihin tapoihin. Perusta on kunnossa ja teen tätä hommaa hyvän olon kautta, se on kauaskantoinen lähtökohta.

paahdettu paprika ateria

 

Mieheni kun on iltavuorossa niin harvemmin ateriani näin maukkailta näyttävät. Ne on lähinnä sörsselit sekasi ja suuhun. Ateriani sisälsi eräänä iltana kuutioidun possupihvin, kahden munan munakkaan ja kesäkurpitsaa pätkän verran ja mun uuttarakkautta: paahdettua paprikaa. Niin makeaa herkkua että <3 Kuvassa linkki paprikan valmistukseen.

Ennen kuljin askeleen verran matkaa parempaan suuntaan ja sit otettiin kaksi askelta takapakkia. Näin paino kipusi hurjiin lukemiin. Nyt uskon, kun otan askeleen takapakkia niin pääsen helposti jälleen kaksi eteenpäin. Lopputulos tulee olemaan tällaisella askelluksella erilainen kun mihin olemme aikaisemmin päätyneet. Pitää pysähtyä ja palatakkin, päästäkseen eteenpäin. Ei elämä ole yhtä helppoa nousua aina ja vain.

DSC_0098
Valitettavasti kohtuu kokoisen kameran puutteesta minulla ei tukholman reissulta ole kuvia. Tässä pala kaunista meiltä <3

Moni lyö joulukuuksi hanskat naulaan ja toteaa että katsotaan sitten ensi vuonna. Minä en halua näin tehdä. Ei elämäänsä voi luovuttaa, en haluakkaan. Vaikka kuinka tekisi mieli työntää vaaka kaappiin, jättää inhottavat tulokset kirjaamatta ja palata asiaan sitten joskus. Itse piru olkapäällä huutelee. Uskokaan vaan miten paljon tämä minua kasvattaa.

Aistikaa maailman kauneutta. Joulu on ihana asia. Kaisakin nautiskelee.

ps. Onko tämä se käännöskohta missä ennen aina luovutin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *